Ei maganud hästi? Kummaline põhjus, mis võib olla su unehädade taga

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Tööpäeva hommikud võivad olla rasked. Eriti rasked on need siis, kui sa pole hästi maganud.

Ajakirjas Occupational Health Science avaldatud uuring on paljastanud põhjuse, miks paljud meist Une-Matiga vägikaigast veavad. Selleks on... ebameeldivad kolleegid.

Selgub, et kui sa ei saa oma kaastöötajatega hästi läbi, ei ole rikutud mitte ainult su tööpäev, vaid halb mõju kandub üle ka linade vahele. Mis veel hullem – kui su partner samal alal töötab, tunnetab ka tema kehvade kolleegide negatiivset mõju.

Uuringu käigus leiti, et paarid, kelle erialad on sarnased, kes töötavad samas firmas või teevad sama tööd, tunnetavad teravalt partneri muresid ning seda suisa nõnda palju, et see segab rahulikku und.

Teadlased leidsid, et me kipume oma negatiivsed töökogemused koju kaasa tooma, mis tekitab unehädasid mõlemal. Põhjused võivad olla mitmed: ebameeldivad kommentaarid, koosolekutel vahele segamine, ebaviisakad e-kirjad.

Seega annavad asjatundjad mõistliku soovituse: kui lähened tööstressi ja halbade kogemuste vähendamisele teadlikult, võid sellega märkimisväärselt ka enda (ja oma partneri) unekvaliteeti parandada, kirjutab Metro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles