Personaaltreeneri retseptisoovitus: reibas vaheldus jõulupraadidele

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rakvere LK

Sa pole eriti huvitatud raskest enesetundest pärast rammusaid jõuluroogi? Proovi Rakvere "saadiku" ja personaaltreeneri Siim Kelneri vesisekoftasid peedi-tzatziki ja tortiljaga.

Kelner igatseb just pärast pikki jõulupühi traditsioonilistele roogadele vaheldust. Selleks soovitab ta järgmist retsepti:

Veisekoftad peedi-tzatziki ja tortiljaga

Vaja läheb: 

  • 240 g lihaveise hakkliha
  • 1 küüslauguküüs
  • 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 0,5 tl kurkumit
  • 0,5 tl paprikapulbrit
  • näpuotsaga tšillihelbeid või Cayenne'i pipart
  • 2 spl hakitud peterselli
  • soola, pipart
  • 2 täistera tortiljat

Tzatziki

Vaja läheb:

  • 150 g maitsestamata Kreeka jogurtit (4%)
  • pool väiksemat kurki
  • 2 spl jämedamalt riivitud keedetud peeti või peenemalt riivitud toorest
  • pool küüslauguküünt
  • 1 tl oliiviõli
  • 1 spl hakitud mündilehti
  • ¼ tl kuivatatud tüümiani
  • soola, pipart

Valmistamine:

Kastme tegemiseks riivi kurk jämedama riiviga, sega vähese soolaga ja lase mõni minut seista. Samal ajal haki küüslauk peeneks ja lisa sellele õli. Pigista kurgist välja liigne vesi ja sega see jogurtiga, lisa ka ülejäänud koostisained ning küüslaugu-õlisegu. Maitsesta.

Pane kaks grilltikku 30 minutiks vette likku. Sega hakkliha riivitud või pressitud küüslaugu ja maitseainetega. Jaga lihamass pooleks ja vormi mõlema puutiku ümber piklik kotlet. Kuumuta ahi grillrežiimi kasutades 200-kraadini ja küpseta koftasid ahju ülemises osas fooliumiga kaetud ahjuplaadil u 10 minutit. Lase paar minutit fooliumi all puhata ja serveeri. Soojenda pannil kaks täisteratortiljat ja serveeri nendel koftad koos kastmega.

Soovi korral lisa veidi granaatõunaseemneid, hakitud peterselli ja kurgilõike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles