Retseptisoovitus: kuidas süüa mifut?

FOTO: Kadri Raig

Mifu on piimast toodetud kõrge proteiinisisaldusega toiduaine, mis muutub praadides ülimõnusalt krõbedaks ja mis sobib mitmesuguste kastmete ning toitude valgusisaldust tõstma. Eestis seda minu teada veel ei müüda, aga ma usun, et küllap see varsti ka meie lettidele jõuab, sest tegemist on täitsa vahva asjaga, kirjutab toidublogija Kadri Raig.

Kui peaks seda millegagi võrdlema, siis mulle meenutab see kõige rohkem paneer juustu, mis on ka igati loogiline, sest mõlemad on ju piimatooted, mis praadides krõbedaks muutuvad. Paneeri ma samas esimese hooga nuudlitega kokku ei sobitaks, aga mifu tundus siia vägagi sobivat ja sobis ka. Lisaks muidugi ohtralt taimi – sibulat, porgandit, mõned seened, mis kappi ootama olid jäänud ja üht-teist veel. Kokku väga mõnus ja kiiresti valmiv kõhutäis!

Vaja läheb:

  • 250 g mifut
  • Praadimiseks kookosõli
  • 1 sibul
  • Pöidlasuurune jupike ingverit
  • 1 värskepunane tšilli
  • 2 porgandit
  • 6 šampinjoni
  • 1 väiksem suvikõrvits
  • 2 spl sojakastet
  • 0,5 laimi mahl
  • 200 g täistera riisinuudleid
  • Serveerimiseks koriandrit ja rohelist sibulat

Pane riisinuudlid leigesse vette ning tõsta need ülejäänud toimingute ajaks kuhugi kõrvale pehmenema.

Kõigepealt prae mifu õli sees igast küljest mõnusalt pruuniks, samal ajal haki peenelt sibul, tšilli ja ingver.

Kui mifu krõbe, siis tõsta see pannilt kõrvale ning viska samale pannile sibul, tšilli ja ingver, maitsesta need kohe ka veidikese soolaga.

Tükelda porgand ning viska see maitsetaimede juurde pannile.

Lisa järjest juurde ka neljaks lõigatud seened ning hakitud suvikõrvits.

Kui kõik sulle sobivalt pehme (mulle endale meeldib pigem krõmps), siis lisa pannile kurnatud nuudlid, viska pannile tagasi ka mifu ning maitsesta sojakastme ja laimiga.

Serveeri koriandri ning rohelise sibulaga.

Tagasi üles