Tahad olla õnnelik? Võta appi see lihtsamast lihtsam nipp

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Õnnetunne on väga tugevalt seotud tänulikkusega. 

On teaduslikult tõestatud, et tänulikkus vähendab depressiooni riski, suurendab empaatiatunnet, aitab suurendada enesekindlust ja on abiks vaimse vastupidavuse treenimisel.

Teadlane Robert Emmons, kes on spetsialiseerunud tänulikkuse tunde uurimisele, usub, et tänulikkusel on kaks olulist osa. 

Esiteks on see heade asjade kinnitamine ja teadvustamine. Me oleme kindlad, et maailmas on häid asju, kingitusi ja boonuseid, mida oleme kogenud. Teiseks saame aru, et headuse allikad asuvad tihti väljaspool meid. 

See tähendab, et me pole ise tingimata heade eelduste loomisega seotud. «Me teadvustame, et teised inimesed või isegi kõrgemad jõud, kui usud spirituaalsusesse, andsid meile palju kingitusi, nii väikeseid kui suuri, et aidata meil saavutada headust oma elus,» selgitab Emmons.

Tänulikkuse tunde harjutamine aitab muuta elu paremaks. Igas päevas on midagi, mille eest tänulik olla.

Kui niisama tänulik olemine tundub keeruline, võib proovida tänulik olla kõigi halbade asjade eest, mida sinuga juhtunud pole, soovitab Men'sHealth.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles