SÕBRANNA EKSPERIMENT: mis tunne on nädal aega USAs influencer'it mängida?

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellele pildile eelnes vaidlus, sest mina ei olnud nõus ilusa pildi nimel endast lolli muljet jätma ja käest kinni rattaga sõitma.
Sellele pildile eelnes vaidlus, sest mina ei olnud nõus ilusa pildi nimel endast lolli muljet jätma ja käest kinni rattaga sõitma. Foto: Veera Bianca Papinoja

«Kas sa saaksid GPSi kinni panna? See rikub pildi ära.» Ei ole just kõige julgustavam lause, mida mööda California võõraid teid sõites kuulda. Küll aga ei ole see ei esimene ega viimane lause, mis mind nädal aega kuulsate blogijatega reisides pead vangutama paneb.

Oma pealiskaudsuse täies hiilguses valdab mind lennujaamas Soome reisiblogijat Veerat ja Saksamaa elustiiliblogijat Bellat nähes siiras rõõm. Oma reisikaaslastele kiiret pilgu heites mõistan, kuidas vähemalt söögiisu on neil sama hea kui minul. Seega on minu šansid detox-teede juttudest pääseda suuremad, kui olin julgenud loota.

Ma pole kunagi saladust teinud sellest, kuidas sotsiaalmeedia kuulsustest ma just suurt lugu ei pea. Mulle on lihtsalt jäänud mulje, et nende mõttemaailm erineb minu omast kardinaalselt ja smuutitrendidest kuulmine ajab mind kergelt öeldes öökima. Olen otsustanud aga kõik oma eelarvamused nädalaks maha suruda ning koos blogijatega mööda California rannikut seigeldes omal nahal järele proovida, kuidas siis ikkagi see peenes keeles influencer'ite elu käib.

Minu topsis ei ole kohvi, ma ei joo kohvi, aga ilma topsita oleks pilt liiga tühi tundunud.
Minu topsis ei ole kohvi, ma ei joo kohvi, aga ilma topsita oleks pilt liiga tühi tundunud. Foto: Veera Bianca Papinoja

Kui soomlanna Veera osutub juba esimeste lausetega just nii jutukaks kaaslaseks, kui olin oodanud, siis sakslanna Bella suudab mind oma tagasihoidlikkusega üllatada. Inimeselt, kes iga päev oma elu pisemaidki detaile üle 50 000 fänniga Instagrami story'de vahendusel jagab, ootaks ma seninägematut julgust ka päris elus võõrastega tutvudes.

Nii lend, kui meie esimene õhtu San Franciscos kulgeb vaikselt üksteist tundma õppides. Või õigemini mina neid tundma õppides, sest mõnevõrra ootamatult olen esimest korda elus sattunud seltskonda, kus minu kaaslased minu tegevuse vastu mitte vähimatki huvi ei tunne. Endast meeldib neile aga rääkida küll.

Kui sel õhtul annavad blogijate kohalolust märku vaid innukad jäädvustused meie hirmuhkest Fairmonti hotelli fuajeest, siis järgmisel päeval hakkavad blogijad juba oma tõelisemat palet näitama. Hommikusöögilauas uurib Veera, kas me võiks äkki kolme peale jäätisekokteili osta, sest ta tegelikult seda juua ei jaksa, kuid pildil võiks see hea välja näha küll. Nii otsustamegi vennalikult seda minu silmis mitte just kõige erilisemat jooki jagada.

Jäätisekokteil, mis osteti vaid pildi jaoks.
Jäätisekokteil, mis osteti vaid pildi jaoks. Foto: Bellaaswelt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles