Vanurid närvis: linn plaanib ehitada vanadekodu kõrvale krematooriumi

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Arne Trautmann/Scanpix

Austraalias Brisbane’is on kõlapinda leidnud kurioosne linnaplaneeringut puudutav uudis. Nimelt plaanib linnavalitsus vanurite hooldekodust vaid meetrite kaugusele ehitada... krematooriumi.

Palm Lake Resorti elanikud on linna vastu üles tõusnud ning nõuavad, et plaan tühistataks. Nende põhjendus? Nad ei soovi, et neile vältimatut pidevalt meelde tuletataks, vahendab Global News.

«Ma ei taha mõelda sellele, et kui mu naaber sureb, siis põletatakse ta üle tee,» ütles hooldekodu elanik Diane Cordaro. «Ma tean, et me peame surema, ma mõistan seda, aga ärge ehitage seda siia.»

Kui linnavalitsuse plaan läbi läheb, ehitatakse krematoorium vanadekodu juurdeehitusest vaid 30 meetri kaugusele. Lisaks on vanurid mures firmaomaniku pärast, kes mõisteti 2012. aastal süüdi, kuna ta võltsis kremeerimist puudutavaid pabereid. Nimelt tunnistas tulevase krematooriumi juht end toona süüdi selles, et viis 60 surnukeha Brisbane’ist Rockhamptonisse kremeerimisele, kuna see oli lihtsalt odavam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles