Reeglid, mida USA presidendi lapsed peavad järgima

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pete Souza/The White Hous/SIPA / Pete Souza/The White Hous/SIPA

Kui su vanem on USA president ja sa elad Valges Majas, tundub su elu teistele glamuurne ja põnev. Küll aga on palju piiranguid ja kohustusi, mida taoline elu endaga kaasa toob.
 

Elu kinniste akendega

Valges Majas elamine võib tunduda glamuursena, kuid tegelikkuses elatakse seal kui suures muuseumis. Michelle Obama rääkis, et Valgest Majast välja kolides rõõmustas ta enim selle üle, et saab taas aknaid lahti teha ja värsket õhku hingata. Turvakaalutlustel ei ole lubatud presidendi perekonnal avada aknaid kodus ega autodes.

Presidendi lapsed ei tohi töötada Valges Majas

President Trumpi tütar ja tütre mees töötavad Valges Majas juhtivatel positsioonidel. See on tekitanud inimestes palju emotsioone ja küsimusi, kuna presidendi pereliikmed ei tohiks Valges Majas tööd teha.

Erakool

Presidendi lapsed peavad üldjuhul käima erakoolis. Sel pole midagi tegemist parema hariduse saamisega, aga turvalisuse ja julgeoleku küsimustega.

Salateenistuse pilgu all

Kui sinu vanem on USA president, jälgitakse iga su sammu. Seaduse järgi kaitseb salateenistus endisi presidente kuni 10 aastat ametist lahkumisest. Ühtlasi saadab eriteenistus presidendi lapsi kuni laste 16 aastaseks saamiseni. Siiski võib president sellest ametijärgsest saatmisest soovi korral keelduda.

Valge Maja lemmikloom

See ei ole reegel, kuid pigem tore traditsioon. USA presidentidel on kombeks võtta Valgesse Majja lemmikloom. Tavaliselt on selleks olnud koer. Mõni ajaloolane on kommenteerinud, et see lisab presidendi kuvandile pehmust ja inimlikkust.

Kohustuslikud üritused

Kuigi presidendi lapsed ei tohi omada positsiooni Valges Majas, eeldatakse neilt esinduslikku osalust teatud avalikel üritustel. Üheks näiteks on iga-aastane lihavõtete üritus.

Allikas: TheList

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles