Viis nippi, mis aitavad vältida jõulude ajal liigset kulutamist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gundula Vogel / PantherMedia / Scanpix

Jõulud on kujunenud üheks suureks kulutamise hooajaks, aga et hiljem ka jaanuarikuu üle elada, siis jälgi neid viite nippi.

1. Pane paika eelarve

Enne jõuluostudega alustamist pane paika, kui palju sa kingitustele, dekoratsioonidele ja toidule kulutad. Koosta nimekiri vajaolevatest asjadest, määra iga eseme peale kulutatav maksimaalne summa, ning ära üle selle kuluta.

2. Kasuta sularaha

Poodi minnes ära kasuta pangakaarti, vaid võta välja sularaha. Kui sa kasutad sularaha, siis on väiksem tõenäosus, et sa oma eelarvest üle lähed. Sularaha lõppemine on märk sellest, et aeg on koju minna.

3. Ära osta emotsioonide ajel

Emotsiooniost tähendab seda, et toode või teenus ostetakse ilma eelnevalt seda planeerimata. Eriti pühade ajal võib tekkida kiusatus osta rohkem asju kui sa tegelikult vajad, sest paljudes kohtades on allahindlused. Ürita seda viga siiski mitte teha ja jää oma eelarvele kindlaks.

4. Kasuta allahindlusi

Hoia allahindlustel siiski silm peal, sest äkki müüakse odavamalt just midagi sellist, mida sina tahtsid niikuinii kingituseks osta, soovitab Pulse.

5. Säästa kinkide pealt

Jõulud on aeg, kus paljudel on kombeks kinke vahetada. Kui ka sina oled otsustanud oma sõpradele ja perekonnale kingitused teha, siis on üks nipp, kuidas seda teha veidi soodsamalt. Selle asemel, et igale pereliikmele eraldi kingitus teha, tee üks kingitus terve perekonna peale. Midagi sellist, mis rõõmustaks kõiki – paha mõte pole näiteks lauamäng, mida hiljem üheskoos mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles