Toitumisnõustaja retsept: pohmelliravim, mis aitab jõulupidudest kiiremini taastuda

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Pidude hooaeg on juba tuure üles võtmas. Paljudele tähendab see ka klaasikese tõstmist ja rasket enesetunnet sellele järgneval päeval.

Sydney toitumisnõustaja Jessica Sepel jagab Daily Mailis oma pohmelli raviva tooniku retsepti, ms koosneb viiest koostisainest.

Vaja läheb:

  • 250 ml vett
  • 2 spl õunasiidriäädikat
  • näpuotsatäis Cayenne’i pipart
  • 2-3 cm pikkune jupp ingverit, kooritud ja riivitud
  • 1 probiootikumi kapsli sisu

Vala kõik koostisained klaasi ja sega läbi. Õunasiidriäädikas ja ingver aitavad verd puhastada ja Cayenne’i pipar on naturaalne valuvaigisti. Probiootikum aitab aga alkohoolsete jookidega kaasnevaid kemikaale lagundada ning seedimist tasakaalustada.

Peale tooniku joomise soovitab Jessica Sepel pohmelli leevendamiseks ka ujuda ja võtta B-vitamiini, mis toetab maksa tööd. Kuigi peole järgneval päeval on suurem rämpstoidu isu, ei soovita ta oma isudele liiga kergesti järele anda, sest rasvane kiirtoit taastumist ei toeta. Selle asemel võiks süüa lahjat liha, tervislikke rasvu ja suures koguses värskeid köögivilju (brokolit, lillkapsast, lehtkapsast või rooskapsast), mis sisaldavad maksale kasulikke ensüüme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles