Kui näed täna Eesti inimesi jõulukampsunites, siis tähendab see seda südantsoojendavat asja

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15.12.2017. Tallinn. Jõulukampsunid Ülemistes. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
15.12.2017. Tallinn. Jõulukampsunid Ülemistes. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Reedel, 14. detsembril toimub üle-maailmne heategevuslik Jõulukampsuni päev, millega seoses kutsuvad maakondlikud arenduskeskused üles kõiki ettevõtteid, organisatsioone, sõpruskondi ja teisi kandma vahvaid jõulukampsuneid ja kinkima aega abivajajatele.

Jõulukampsuni päeva eesmärk on kutsuda inimesi märkama abivajajaid ja neid ühel või teisel määral aitama. Selleks võib olla vabatahtlik tegevus organisatsioonis, rahaline või esemeline annetus.

Kampaanias osalemiseks tuleb leida mõni organisatsioon, üksikisik, kelle või mille jaoks soovitakse teha head. MAK-võrgustiku tegevjuht Andres Huul selgitab, et heategevus ei pea olema alati rahaline annetus, vaid see võib olla hoopis vabatahtlik tegevus abivajava organisatsiooni jaoks.

«Tihtipeale jääb mittetulundusühendustes vajaka abikätest või hoopiski esemetest, mis võivad olla paljude inimeste kodudes seisma jäänud. Meie kutsume üles inimesi märkama ja leidma just selliseid võimalusi heategevuseks,» ütleb Huul.

Et pöörata tähelepanu heategevuslikule kampaaniale kannavad osalejad meeleolukaid jõulukampsuneid või teisi selleteemalisi rõivaid ning aksessuaare. Jõulukampsunitest ja heategevuslikest aktsioonidest ootame kõiki osalejaid postitama foto- ja videojäädvustusi Jõulukampsuni päeva sündmuse alla ja teistesse sotsiaalmeediakanalitesse, kasutades teemaviidet #jõulukampsunipäev.

Maakondlikud arenduskeskused korraldavad heategevuslikku Jõulukampsuni päeva sel korral teist aastat, et pöörata suuremat tähelepanu abivajajatele meie ümber. Maakondlikud arenduskeskused on arendusorganisatsioonid, mis asuvad kõigis 15 maakonnas ja pakuvad tasuta nõustamisteenust ettevõtjatele, vabaühendustele ning kohalikele omavalitsustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles