Jõulud haiglas: mis saab nende laste jõulurõõmust, kes pühadeks koju ei pääse?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Naerata Ometi

MTÜ Naerata Ometi korraldab juba kümnendat aastat heategevusprojekti «Jõulud haiglas», mille raames viiakse kingitusi lastele, kes on sunnitud pühad haiglas veetma. Sel aastal külastatakse ka asenduskodusid. Kokku jagatakse lastele ligi 600 kingitust.

MTÜ Naerata Ometi juhatuse esimehe ja heategevuskampaania eestvedaja Kuno Kompuse sõnul soovitakse juubeliaasta puhul kingisaajate ringi laiendada ning seepärast külastatakse tänavu lisaks haiglatele ka asendus- ja noortekodusid üle Eesti. «Lisaks 15 haiglale on tänaseks meie projektiga liitunud ka seitse asenduskodu – Imaste Koolkodu, Tartu Kristlik Noortekodu, Oisu Perekodu, MTÜ Vahtramägi lastekodu Mäe kodu, Siimusti Lastekodu Metsatareke, Haiba Lastekodu ning Kuressaare Perekodu,» loetles Kompus.
 
Külaskäigud kõigi Eesti maakondade haiglate lasteosakondadesse ja asenduskodudesse toimuvad vahetult enne jõule: 19.–22. detsembril. Kui eelmisel aastal jagati kokku 350 kingitust, siis sel aastal saavad kingitused 300–400 haiglates viibivat last ning lisaks ligi 200 asendus- ja noortekodudes viibivat last.
 
«Kuna kingisaajaid on tänavu eriti palju, siis ootame kõiki – nii ettevõtteid kui eraisikuid – meie heategevusliku jõuluprojektiga ühinema. Koos saame viia veelgi rohkem jõulurõõmu ja -soojust haiglatesse ja asenduskodudesse ning muuta seal viibivate laste pühad veidike rõõmsamaks,» ütles Kompus.
 
Rahaliselt on võimalik jõulurõõmu haiglatesse viimist toetada järgmiselt:
Swedbank EE672200221046387155
SEB EE101010220101993019
LHV EE167700771002598797
Saaja: Naerata Ometi MTÜ
Selgitus: Jõulud haiglas 
  •  SMS-iga:
SMS numbrile 13013 märksõnaga Naerata joulud annetad 1,6 eurot
SMS numbrile 13017 märksõnaga Naerata joulud annetad 3,2 eurot
Asendus- ja noortekodude puhul on MTÜ Naerata Ometi kaardistanud seal viibivate laste kingisoovid, nii et headel toetajatel on võimalik täita mõne konkreetse lapse kingisoov. Lisainfot kingisoovide kohta saab kirjutades meiliaadressil kuno@naerataometi.ee.
 
«Kui tänavu kõik hästi sujub, siis järgnevatel aastatel kavatseme jõulukingikampaaniat laiendada ka puuduses elavatele peredele ning hooldekodudele,» lubas Kompus.
 
Heategevusprojektile on praeguseks õla alla pannud juba mitmed head toetajad – Eesti Talleks, Tallinna Vesi AS, City Plaza Ärimaja, Henkel Balti OÜ, E-Lux Kodutehnika, Eesti Haldus, EES-RINGLUS MTÜ, HOIA homespa, Advokaadibüroo Glikman Alvin LEVIN, Wellman OÜ, IREDSauna.net, Neiser Group AS, Peikko Eesti ja Empower4Wind OÜ.
 
MTÜ Naerata Ometi tegutseb alates 2009. aastast ja abistab üle Eesti puuduses elavaid peresid, erivajadusega lapsi ja teisi, keda riik täna piisavalt ei toeta.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles