Etiketiekspert: jõulukinkide tegemise A ja O

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anna Omelchenko / PantherMedia / Anna Omelchenko

Taas on käes see aeg, mil nõutuna mööda poode tormata ja kõigile ideaalset kinki otsida. Kui vaid teaks, mis see ideaalne kink on ja kellele peaks kinke tegema. Etiketiekspert William Hanson aitab otsustamise lihtsamaks teha.

Kuidas teada, kellele peaks kingi tegema?

Sellele pole ühest vastust. See võib olla igaüks, kes sulle oluline on, alates sugulastest ja lõpetades õpetajaga. Kuna inimestel on komme end kohmetuna tunda, kui neil kingi tegijale midagi vastu pole anda, oleks viisakas eelnevalt midagi vihjata. Võid öelda, et «Nägin hiljuti midagi, mis oleks sulle kingiks ideaalne.»

Kui palju peaks kingile kulutama, kui teenid teistest pereliikmetest oluliselt rohkem või vähem?

Kingitused ei ole võistlus. Enamus lähedastest teab juba, mida teised kingitustesse panustavad ning teavad ka kinkide rahalist vahemikku. Rääkige perekeskis selgeks, milline on aktsepteeritav summa, mille eest kingitusi teha.

Kas raha kõlbab kinkida?

Hanson sõnab, et ei ole rahast kingitusena eriti vaimustuses. Kinkekaardid on pisut parem valik. See näitab, et kinkija on pannud kingi tegemisse oma ideid ja mõtteid ning mõelnud ka kingisaaja peale.

Allikas: TheSun

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles