Mehed, ettevaatust! See popp pühadetrend võib lõppeda katastroofiliselt

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Firebox/SWNS.COM / Firebox/SWNS.COM/Scanpix

Juba mitu aastat on sotsiaalmeedias märgata toredat trendi, kus habemega mehed riputavad jõuludeks näokarvadesse kõiksugu jõulukaunistusi ja –tulesid. Ekspert aga hoiatab, et sel võivad olla kurvad tagajärjed.

Londoni ilukirurg Christopher Inglefield hoiatab, et habemekaunistamistrend võib viia konditsioonini nimega alopeetsia – see tähendab, et karvad kukuvad laiguti välja ja ei kasva enam ühtlaselt.

«Alati, kui sa tõmbad karvu pinge alla ja hoiad neid nii pikaajaliselt, põhjustab see sealses nahapiirkonnas põletikku ja ärritust ning karvanääpsudele trauma,» selgitab arst. «Seda on sageli näha inimeste puhul, kes seovad sporti tehes pikad juuksed kinni või kui patsientidel on rasked dread’id. Sama printsiip kehtib ka mehe habeme puhul.»

Kirurgi sõnul mõjub halvasti see, kui pikaajaliselt habet sikutada ja pinge all hoida – karvad hakkavad välja kukkuma. «Nii et kui sa tahad jõuludeks oma habet kaunistada, veendu, et ehted ei oleks liiga rasked ja et sa ei kanna neid liiga pikalt, muidu võid lõpetada kiilakate laikudega,» hoiatab ta. Meestele, kelle jaoks habe on au ja uhkus ning selle kasvatamisega on pikalt vaeva nähtud, on see kindlasti katastroofiline tulemus. Inglefield aga rõhutab, et see juhtub ainult siis, kui karvad on pikalt pideva pinge all.

Aga ei pea siiski lõbust alatiseks loobuma. Kanna kergeid tulesid või ehteid, ära hoia neid habemes tundide kaupa iga päev. Ka võid kulinad ära jätta ning kasutada näiteks glitterspreid, soovitab Metro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles