«Taina tegemise juures on kõige parem osa selle söömine»

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragnar Sokk/ illustratsioon Elo Annion

Mammut õpetab spagette tegema ja superkangelane borši — nii on lood Margit Mikk-Soku uues unejutu- ja kokaraamatus «Rasmuse kokaklubi».

Pole just ülearu palju kuueaastaseid poisse, kes ise süüa teeksid ega juhtu tihti, et neil oleks oma raamat, milles nad ise peategelased oleksid, kuid Rasmuse ema Margit Mikk-Sokk on just sellise raamatu autor. Raamatu «Rasmuse kokaklubi» esitlus toimus 8. detsembril Solarise Apollos Tallinnas.

Niisiis otsustas Rasmus ühel päeval koos oma mänguasjadest mängukaaslastega kokaklubi asutada, et ise süüa tegema õppida. Hargneb põnev lugu, kus läbi muheda huumori omandatakse palju kasulikke teadmisi söömise, toidutegemise ja toitude päritolu kohta. Ühtäkki saab mängust tegelikkus ja kõik hakkab juhtuma päriselt ning lapsed teevadki pliidi ääres päris toite. Raamatu prototüübid on elust endast. Rasmus ütleb esitlusel, et tema lemmiklugu on "supilugu" ja samas loo järel on ka borši tegemise õpetus. 

Fantaasiamaailma tegevusi illustreerivad kunstnik Elo Annioni  joonistused, kes ütles oma piltide kohta, et tal «kohe klõpsas midagi silmade ette» ja «esimesed pildid tulid hoobiga». Kõige rohkem inspiratsiooni andis aga Rasmus ise.

Raamatus põimuvad fantaasiamaailm ja reaalsus. Lapsed arenevad ja avastavad maailma läbi mängu, samal ajal tundes end nagu täiskasvanud ja tehes suurte inimeste asju. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles