Prints Charlesi ülemteeneri 4 lollikindlat nõuannet, kuidas pühad kuninglikul kombel üle elada

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlesi ja Camilla möödunud aasta jõulukaart
Charlesi ja Camilla möödunud aasta jõulukaart Foto: VICTORIA JONES / AFP/Scanpix

Kas tahad, et ka sinu jõuluõhtu vastaks kuninglikule kullastandardile? Siis pane end valmis – selleks tuleb järgida mitmeid etiketireegleid.

Kuningliku pere ülemteener Grant William Veitch Harrold töötas prints Charlesi Highgrove’i residentsis aastatel 2004-2011. 40-aastane mees teab täpselt, millised on need asjad, mida tohib kuningliku pere jõuluvastuvõtul teha ning milliseid mitte.

Klaasi hoia vasakus käes

Reegli eesmärk on lihtne: nii on sul parem käsi vaba, et suruda külalistel tervituseks kätt. Samuti ei tohi muutuda liiga ulakaks, näppude lakkumine pärast suupistete söömist on keelatud ning ei mingisugust iileksi all külaliste suudlemist või musitamist-kallistamist.

Külmik kaupa täis

Jõulude ajal peab külmik olema toidukraami täis, isegi siis, kui sa ei oota külalisi. Grant soovitab hoida varuks kanapeesid ja pirukaid – pane need näiteks sügavkülma, nii oled valmis võõrustama ka lühikese etteteatamise peale. Samuti peaks kodus olema hõõgveini, mulliveini ja valik mittealkohoolseid jooke.

Sokid-sukad korda

Kui sa oled külaline, siis pööra erilist tähelepanu, et su sokid ei oleks mustad või auklikud – peenemal peol ehk kantakse kingi, kuid kodusel istumisel võib olla tavaks, seda eriti Eestis, kingad jalast võtta.

Kingikapp

Ootamatult saabunud külalised võivad ju ka kingituse kaasa tuua! Et mitte sattuda piinlikku olukorda, säti elamisse kingikapp, kuhu kogud kingitusi aasta läbi – igaks juhuks. Muidugi on ka hea, kui sul on kodus kingipakkimismaterjale, vahendab The Sun Granti nõuandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles