Retseptisoovitus: rikkalikud šokolaadikorvikesed

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Koogikontori toidublogi autor Merilin Siimpoeg tutvustab, kuidas valmistada pühadelauale rikkalikud sulašokolaadiga tartletid, millele kaunistuste ja kergete maitsenüanssidega veelgi rohkem jõuluaktsenti lisada.

Vaja läheb:

  • 450 grammi nisujahu
  • 65 grammi kakaod
  • ½ tl soola
  • 225 grammi võid
  • 2 muna
  • 200 grammi suhkrut

Täidis:

  • 350 ml vahukoort
  • 350 grammi Fazeri tumedat küpsetusšokolaadi
  • 3 spl brändit/konjakit/likööri

Kaunistamiseks:

  • marju, näiteks mustikaid, vaarikaid, astelpaju
  • röstitud mandleid/pähkleid
  • meresoolahelbeid
  • münti
  • purustatud piparkooke

Valmistamine:

Sega omavahel jahu, kakao ja sool. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad. Lisa jahusegu võivahu hulka ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Hoia 30 minutit külmkapis. Rulli jahusel laual lahti ja vooderda õlitatud väikesed koogivormid tainaga. Tee kahvliga põhja pisikesed augud ja küpseta 180-kraadises ahjus 7-8 minutit.

Täidise jaoks haki šokolaad tükkideks. Kuumuta koor keemiseni, tõsta siis tulelt ja lisa šokolaad. Sega kuni šokolaad on sulanud, lisa juurde alkohol ja vala siis korvikestesse. Aseta koogikesed koos täidisega külmkappi umbes 20 minutiks. Kaunista siis marjade või muu meelepärasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles