Ilona Toots: range Šveitsi kord pani mind tulihingeliselt uskuma – kõik vene lapsed peavad käima eestikeelses lasteaias ja koolis! (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sass koos hea sõbra Emmanueliga, kes on muide pärit Eritreast, kust ta 5-aastaselt koos ema-isa ja kolme õe-vennaga paadiga merelainetega võideldes Euroopasse ja edasi Šveitsi saabus.
Sass koos hea sõbra Emmanueliga, kes on muide pärit Eritreast, kust ta 5-aastaselt koos ema-isa ja kolme õe-vennaga paadiga merelainetega võideldes Euroopasse ja edasi Šveitsi saabus. Foto: Ilona Tootsi erakogu

Eestis elades uskusin, et vene keelt kõnelevatel lastel Eestis  p e a b  olema võimalus käia emakeelses koolis ja lasteaias ning selle valiku äravõtmine on kellegi poliitiline kius, kirjutab perega Šveitsis elav Aleksei Budõlini kaasa Ilona Toots.

Minu seisukoha kannapöörde taga on puhtalt isiklik kogemus. Kolisime üheksa kuud tagasi Šveitsi ja meie 4-aastase poja Aleksandri jaoks nii heal ajal, et Sass kohe lasteaianimekirja sattus ja augustist alates kohalikku haridusteed tallama hakkas.

Eestis nägin ma mustmiljon olukorda, mil lapsevanemad pisemadki probleemid lasteaias-koolis suureks puhusid (küll venelased, HI-viirusega, autistid, ärevushäirega, lihtsalt vaesematest peredest lapsed jpm) ja olukorda enda järgi kohandasid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles