Käemodell pihib: inimesed ei mõista, aga see on tegelikult raske töö

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oled sa kunagi kuulnud käemodellidest? 24-aastane Monika Mathew räägib selle kummalise töö telgitagustest. 

On tavaline, et ilutoodete reklaamides, kus modellid või kuulsad staarid toodet esitlevad, kasutatakse tegelikult käemodelle. «80 protsendil modellidest ei ole ilusad käed ja enamikel filmistaaridel samuti mitte,» tõdeb endine käemodell ja modelliagentuuri omanik Natasha D'Souza.

«Kui müüakse toodet, kasutatakse alati käemodelli. Mitte keegi ei taha näha koledaid käsi.» 

«Kui müüakse toodet, kasutatakse alati käemodelli. Mitte keegi ei taha näha koledaid käsi,» jätkab naine. Tema sõnul on koledad käed paksud, lühikesed ja ilma maniküürita.

Saame aga ühe käemodelliga lähemalt tuttavaks. Monika Mathew on 24-aastane käemodell, kelle käed on viimase kolme ja poole aasta jooksul esinenud ligikaudu sajas reklaamis. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monika Mathew (@mathewmonika) on

Monika sattus käemodelliks tänu Instagramile, kus ta käed jäid fotolt võõrale silma, kes selle peale palus endale kätest eraldi pilte saata. Mõned päevad hiljem kutsuti neiu filmi «Raees» võtetele, kus terve päeva jooksul filmiti tema käsi lõunakarpi pakkimas. Monika sõnul oli see väga veider, kuid pärast filmi esilinastust sai ta aru, et pakkimise stseenis oli tegemist tema kätega. Sealt edasi hakkasid ka teised pakkumised tulema. 

Tavaliselt on käemodelli tööpäevad neli kuni kuus tundi pikad, mille eest saab palka ligikaudu 140 kuni 280 dollarit ehk vastavalt 123 ja 247 eurot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monika Mathew (@mathewmonika) on

Monika tunnistab, et kuigi inimesed ei saa sellest aru, on see tegelikult raske töö. «Sa pead oma käsi hoidma tundide viisi liikumatult ühe koha peal. See võib tunduda kerge, aga need, kes selles äris on, mõistavad kui keeruline see on,» räägib neiu.

Käemodell tõdeb, näris lapsena küüsi, kuid nüüd peab oma käte eest korralikult hoolitsema, sest küüned ei tohi katki olla. Enam ta inimestele ei ütle, kui tema käed reklaamis vilksatavad, sest enamasti ei usuta ja selgitamine on tüütuks muutunud. Küll aga kogub neiu reklaame oma portfoolio jaoks. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monika Mathew (@mathewmonika) on

Tegelikult tahaks Monika tegeleda modellindusega rohkem kui ainult käemodell olles. Seda soovi järgides postitab ta ka oma Instagrami üha rohkem pilte endast täies pikkuses ja võimalikult vähe pilte ainult oma kätest, vahendab Vice.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles