4 harjumust, mis aitavad ülemõtlemisest vabaneda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ivelin Radkov / PantherMedia / Ivelin Radkov

Tänapäeva kiires tempos kipuvad paljud asju üle mõtlema. Kas ka sina mõtled lõunasööki süües hommikul toimunud koosoleku detailidele? Siin on sulle neli harjumust, kuidas ülemõtlemisest vabaneda.

Pane kirja

Kohustused kogunevad homseks, järgmiseks nädalaks ja järgmiseks kuuks. Pane kõik kirja. Nii saad panna asjad prioriteetide järjekorda ning keskenduda vaid esmavajalikule.

Asu tegutsema

Kui sa pole just selgeltnägija, ei ole võimalik omada kõiki fakte ja variante. Hakka pihta ning pusle loksub ise paika. Kui kõhkled, vali iga päeva lõpus kolm asja, millega järgmisel päeval pihta hakata. Tee valitud asjad ära olemasoleva informatsiooniga.

Peegelda

Kui sul on vaja ette valmistada ettekanne või esitlus, kipuvad paljud seda ette valmistama enda peas. Pane mõtted paberile. See aitab mitteproduktiivsed ideed peast välja saada. Keegi ei pea neid katsetusi lugema. Katseta erinevaid variante ning päeva lõpus mõtle - milline lähenemine nendest töötas? Jäta see meelde.

Mediteeri

Kui ülemus saadab terava kirja, kus nõuab koheselt mõnd aruannet, jää rahulikuks. Ära peegelda ülemuse tooni talle automaatselt tagasi. Mediteerimine aitab emotsioonid pausile panna ning vabaneda ebavajalikest mõtetest.

Allikas: Forbes

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles