Kas sina pöörad näohoolduses tähelepanu neile viiele punktile?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bernd Leitner / PantherMedia / Scanpix

Sinu näohooldusrutiin mängib olulist rolli naha vananemisel. Siin on viis lihtsat sammu, mida ilusa naha heaks meeles pidada.

1. Pööra tähelepanu silmakreemile.

Kuna nahk silmade all on väga õhuke, on see piirkond teistest vastuvõtlikum varajastele kortsudele ja kuivusele. Silmakreem peaks kindlasti hästi niisutama. Hea on kasutada ka glütseriiniga või hüaloroonhappega variante, mis aitavad nahal loomulikul teel niiskuse tasakaalu säilitada. 

2. Ära liialda päevitamisega.

Uuringud tõestavad, et päevitamine suurendab melanoomi riski. Lisaks kiirendab UV-valgus naha vananemist, põhjustades joonekesi, ebaühtlast nahatooni ja pruune laike. 

3. Kasuta SPF-kreeme ka väljaspool randa.

Tegelikult tuleks SPF-faktoriga näokreeme kasutada igapäevaselt, sest isegi kõige madalam UV-kiirgus avaldab nahale mõju. Hea oleks kasutada kerget päevakreemi või toonivat kreemi, kus on päikesekaitsefaktor sees. Alates 30. eluaastast hakkab naha loomulik kaitsevõime vähenema ja nahk on vastuvõtlikum erinevatele keskkonnamõjudele.

4. Ole hoolas näonaha niisutamisega.

Uuringud väidavad, et näokreem võib olla üks kõige olulisemaid ilutooteid, sest naised, kelle nahk on hästi niisutatud, võivad välja näha kuni kümme aastat nooremad. Vanemaks saades teeb meie nahk läbi mitmeid muutusi ja vajab niisutamist. 

5. Näopuhastust peaks võtma tõsiselt.

Ekspertide sõnul mõjutab näopuhastusvahend oluliselt sinu naha vananemist. Tasub meeles pidada, et lisaks meigile, peab su nahk toime tulema ka higi, mustuse ja õhusaastega. Kanna oma naha eest hoolt, soovitab Cosmopolitan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles