Kuidas oleks ühe Rwanda peediveiniga?

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rwandalased naudivad peedisöömist, ent ettevõtja Assumpta Uwamariya leidis juurviljale sootuks uudse lähenemise, hakates sellest veini tegema.  Jook on saanud bestselleriks Aafrikas, kuid kaugemad tellimused tulevad ka näiteks Saksamaalt. 

Pärast ülikooli lõpetamist ei leidnud kliiniline psühholoog Assumpta Uwamariya tööd kusagilt ja otsustas hakata leiba teenima peedikasvatusega. Seejärel sai ta teada, kuidas teha maalähedast ja rikkalikku veini, mida teatakse ka «Karisimbi» nime all, kirjutab Reuters.

27aastane naine kasvatab peeti kolmehektarisel põllumaal Rubavu piirkonnas Rwanda lääneosas ja annab tööd 17 inimesele. Ta ostab juurvilja ka kohalikelt põllumeestelt. 

Peet korjatakse, pestakse, lõigatakse väikesteks tükkideks, keedetakse ja lastakse käärida. Naine toodab umbes 620 liitrit veini nädalas, kuid loodab järgmisel aastal toodangut kahekordistada. Kuus läheb müügiks umbes tuhat pudelit.  

Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Enamik kliente on pärit Rwandast, kaasa arvatud pealinnast Kigalist, Mosambiigist ja Kongo Demokraatlikust Vabariigist, kuid ühel hetkel avastas ettevõtlik naine, et mõned kliendid tulevad ka Saksamaalt. 

Kohalikud kliendid kommenteerisid, et peediveini maitse on meeldiv ja paneb pea natuke sumisema, kuid ei tee päriselt purju, nagu nii mõnedki teised alkoholid seda suudavad. Ka on peediveini hind erinevalt sissetoodud veinidest kohalikule rahvale taskukohasem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles