6 viga, mida talvisel ajal juuksehoolduses vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anna Omelchenko / PantherMedia / Scanpix

Teame, et külm ilm ei mõju hästi meie nahale, kuid sama palju halba teevad külmakraadid ka juustele.

1. Märgade juustega välja minemine.

«Kui juuksed on märjad ja lähed miinuskraadidega välja, siis vesi kristalliseerub ja lõhub sõna otseses mõttes juukseid,» hoiatab juuksevärvi ekspert Jehnna Mahoneyat. Kui kasutad juuste kuivatamiseks fööni, tuleks kindlasti kasutada ka kuumakaitsevahendeid. Eriti soovitavad eksperdid kasutada lokkis juustele mõeldud tooteid, sest need on loodud rohkem niisutama. Kui sul pole lokkis juuksed, võta lihtsalt väiksem kogus toodet.

2. Vähene palsami kasutamine.

Külma ilmaga tuleks juuste niisutamisele rohkem tähelepanu pöörata. Kosmetoloog Ebony Bomani soovitab kasutada rohkem niisutavaid maske ja juustesse jäetavaid hooldusvahendeid. Juuste niisutatuna hoidmine aitab võidelda ka juustesse tekkiva staatilise elektri vastu.

3. Liiga kuuma veega pesemine.

Liiga kuuma veega pesemine kuivatab su nahka ja mõjub samamoodi halvasti ka su juustele ja peanahale. Juukseid tuleks loputada mõõdukalt kuuma või leige veega, mis ei põhjusta liigset kuivust ja juuste lõhenemist.

4. Pea liigne pesemine.

Liigne pea pesemine põhjustab samuti juuste ja peanaha kuivust, mis võib viia ketendava peanaha ja murduvate juusteni. Kuna kõigi peanahk on erinev, tuleks lähtuda iseendast, aga üldjuhul arvatakse, et iga päev ei pea pead pesema. Liigne šampoonitamine suurendab omakorda seebumi tootmist, mis muudab juuksed kiiremini mustaks. 

5. Liigne alkoholi sisaldavate toodete kasutamine.

Kui tahad juustes niiskust säilitada, tuleks hoiduda alkoholi sisaldavate toodete kasutamisest. Alkoholi võib leiduda näiteks juukselakkides ja erinevates pihustatavates palsamites. 

6. Vale mütsi valimine.

Müts on külma ilmaga kahtlemata vajalik, kuid räägitakse, et mütsi kandmine võib juukseid kahjustada. Müts võib küll tekitada pusasid ja juukseid lõhkuda, kuid sellepärast ei tasuks liigselt muretseda. Kui mütsi ei kanta just iga päev terve päeva jooksul, nii et peanahk üldse hingata ei saa, ei juhtu tegelikult midagi hullu. Küll aga võiks eelistada mütse, mis sisaldavad siidi või satiini, mis juuksekarvadele nii karmilt ei mõju, soovitab HuffPost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles