Kui erinevad me tegelikult oleme? 12 kuningliku pere jõulutraditsiooni annavad vastuse

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth II
Kuninganna Elizabeth II Foto: JOHN STILLWELL / AFP / Scanpix

Kuninglik perekond on mitmeski asjas teistest erinev. Siin on aga 12 jõulutraditsiooni, mis ei ole sugugi erakordsed.

1. Kuninganna sõidab Sandringhami lossi rongiga.

Jõulude ajaks sõidavad kuninganna Elizabeth II ja prints Philip Norfolki krahvkonnas asuvasse Sandringhami lossi. Nad reisivad sinna alati rongiga ja esimeses klassis.

2. Kogu perekond jälgib kuninganna kõnet.

Iga aasta lõpus peab kuninganna kõne, mida kantakse üle ka televisioonis. Kõnes vaatab ta tagasi möödunud aastale ning heidab pilgu ka tulevikku. Näiteks eelmisel aastal tervitas kuninganna oma kõnes Meghan Markle'it kuninglikku perekonda saabumise puhul.

3. Kuninganna saadab arvukalt jõulukaarte.

Väidetavalt allkirjastab kuninganna Elizabeth II ligikaudu 800 jõulukaarti ja teeb seda tavaliselt suvel, mil ta on Balmorali lossis puhkamas. 

4. Kuninglik perekond külastab jõulujumalateenistust.

Kuninganna Elizabeth II ja teised kuningliku pere liikmed käivad igal aastal esimesel jõulupühal St. Mary Magdalene'i kirikus jõulujumalateenistust kuulamas.

5. Jõululõunat nauditakse pärast kirikut.

Endine kuningliku perekonna kokk Darren McGrady räägib, et pärast hommikust jumalateenistust asub perekond nautima traditsioonilist jõululõunat. Laual on teiste hulgas näiteks krevettide või homaariga salat, röstitud kalkun, porgandid, rookapsas ja traditsiooniline jõulupuding.

6. Kingitused avatakse jõululaupäeval.

Kuna suur osa kuningakoja liikmetest põlvneb Saksamaalt, järgitakse jõulude ajal Saksamaa traditsioone ja kingitused avatakse jõululaupäeval.

7. Kuuse kaunistamine on ühine traditsioon.

Kuninglikul perekonnal on suur ehtne jõulupuu ja lisaks söögitoas suur hõbedane kunstkuusk, mis on ligikaudu 30 aastat vana. Kuninganna laseb oma lapselapselastel ühe kuuskedest ära kaunistada. 

8. Printsid mängivad jalgpalli.

Jõuluõhtu traditsiooniks on saanud jalgpallimäng prints Williami ja prints Harry vahel. Väidetavalt mängivad vennad koos Sandringhami lossi töötajatega ja kannavad kumbki oma tiimi toetuseks erinevat värvi sokke.

9. Perekond tõstab toosti koka jaoks.

Väidetavalt meeldib kuninganna Elizabeth II'le enne söömist tõsta toost peakoka auks. Kuninganna pakub kokale klaasi viskit. Tegemist on erakordse juhusega, mil kokk söögisaali läheb ja koos kuningliku perekonnaga viskit joob.

10. Kuninganna teeb annetusi.

Kuninganna annetab igal aastal kohalikele Windsori heategevusorganisatsioonidele raha, et omalt poolt kogukonnale tagasi anda.

11. Kommid on hädavajalikud.

Darren McGrady sõnul on kuninganna tõeline šokohoolik. Eriti armastab ta tumedat šokolaadi, nii et jõulude ajal on magus alati olemas. Samuti armastab kuninganna piparmünti.

12. Ühine filmiõhtu.

Sandringhami ballisaali kasutatakse enamasti küll pidulikeks puhkudeks, kuid pärast kiriku külastamist ja jõululõunat, koguneb kuninglik perekond saalis, et üheskoos suurele ekraanile projitseeritud filmi vaadata.

Allikas: Harper'sBazaar

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles