Toitumisnõustaja soovitus päkapikule: sussi sisse võiks panna ka midagi muud kui kommi

Teele Teder
, Toitumisnõustaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoi R. / PantherMedia / Scanpix

Mida head võiks päkapikk lapsele sussi sisse panna, et sellest rohkem kasu kui kahju oleks? Soovitusi päkapikule jagab FreshGO toitumisnõustaja Teele Teder.

Tegelikult on hommik parim aeg magusa söömiseks, sest siis jõuab keha selle energia veel päeva jooksul ära kulutada. Siiski saab ka siin teha paremaid valikud.

  • Hea oleks, kui sussi seest leitav maius poleks koguseliselt liiga suur. See tähendab, et sussi sisse ei pea pressima tervet pakki komme, piisab ka kolmest või neljast kommist. Ka šokolaad ei pea olema 100-grammine, piisab 50-grammisest pakendist.
  • Hästi sobivad näiteks kuivatatud marjad ja puuviljad või pähklisegud, sest neis sisaldub meile vajalikke kiudaineid, vitamiine ja mineraalaineid.
  • Maiustusest võiks eelistada selliseid, mis sisaldavad ka arendavaid mänguasju või vahendeid – näiteks üllatusmuna või šokolaad, aga ka komm koos värviraamatu või värvimisvahenditega. See näitab, et rõõmu saab olla ka muust kui söödavast ning annab lapsele tegevust ja avastamisrõõmu.
  • Viimasel ajal leiab poodidest ka tervislikke maiustusi nagu puuviljadest tehtud laastud (Veri Beri), amarandist tehtud šokolaadid, šokolaadiga kaetud viigimarju, energiabatoone ja -pallikesi,
  • Sussi seest ei pea alati leidma midagi tahket – ka erinevad joogid võivad last meeldivalt üllatada. Miks mitte panna sinna tervislik ja maitsev smuuti (Froosh, Fruuti või Innocent, kindlasti on valikuid veelgi).
  • Olenevalt lapse huvidest, vanusest ja soovidest võib sussi sisse peita ära ka midagi sellist, mis lapsele väga meeldib – uus telefonikorpus, juukseehe või ilus kirjutusvahend.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles