Vaata, millist 15 Eesti toodet hinnati maineka pääsukesemärgiga!

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Tunnustatud Eesti Maitse ehk pääsukesemärk on tuntud vast igaühele, kes vähegi poes käib ja süüa ostab.  Selle märgi saavad vaid need tooted, mille põhitooraine on 100% eestimaine ning mis läbivad edukalt laboratoorse ja sensoorse hindamise. 

22.-26. novembrini hinnati Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojas toiduainete kvaliteeti, mis lubab  pääsukesemärki kanda järjekordsel 15 uuel kodumaisel ja kvaliteetsel tootel. 

«Heameel on tõdeda, et nüüdsest on viie toidutööstuse tooteportfell täienenud Tunnustatud Eesti Maitse päritolu- ja kvaliteedimärgiga toodetega. Seekord väärivad tunnustust Saaremaa Piimatööstus, Arke Lihatööstus, Cristella VT, Eesti Leivatööstus ja Eesti Pagar, kes on juba aastate jooksul väärtustanud kodumaist toorainet ja tarbijatele pakkunud hea kvaliteediga toidutooteid,» selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kvaliteedijuht Evi Randpere. 

Toiduainetööstuste, teadusasutuste ja -laborite erialaspetsialistidest koosnevad ekspertkomisjonid hindasid objektiivsete kriteeriumide alusel ja isiklikud maitse-eelistused arvesse ei läinud. Eksperdid hindasid tooteid anonüümselt ega teadnud konkreetse toote valmistajat ja kaubamärki.

Pääsukesemärgi said järgmised tooted:

•            Saaremaa Piimatööstus: Seltskonna juustuampsud peekoniga, Kohupiimakreem mustsõstra, Kohupiimakreem pohla-kama, Kohupiimakreem jõhvika;

•             Arke Lihatööstus: Kodune sült;

•             Cristella VT: Vaarika-kohupiimakook, Peekoni-munapirukas, Mustsõstra-toorjuustukook;

•            Eesti Leivatööstus: Pagari sepik, Pagari sai, Tartu peenleib, Rukis minileivake, Rukis Palaleib rukkijahust, Rukis palaleib seemnetega;

•             Eesti Pagar: Nisuleib durumjuuretisega.

Möödunud nädalal toimus ka pääsukesemärki kandvate toodete pisteline kvaliteedi järelhindamine, kokku hinnati 22 ettevõtte 58 toodet, enamus toodetest said hindamisel positiivsed hinded ja õiguse jätkata pääsukesemärgi kandmist. Neljale ettevõttele saadetakse tagasiside ja tähtaeg puuduste kõrvaldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles