Kui palju suhkrut on peidetud sinu lemmik jooki?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anthony Devlin / PA Wire/PA Images

Maailma Terviseorganisatsioon soovitab, et lapse päevane suhkrukogus ei tohiks ületada 25 grammi ehk 4-6 teelusikat. Kui suure osa saad sina või sinu laps kätte pelgalt jookidest?

Mahl - kuni 6 teelusikat

Värsked mahlad on täis kasulikke vitamiine ja mineraale, kuid mahlajoogid võivad sisaldada kuni kuus teelusikat suhkrut.

Piim - 10 grammi suhkrut

Piim on tervisliku toitumise juures oluline, kuid sellega ei tasu liialdada. Väike klaas piima sisaldab ligikaudu 10 grammi looduslikku suhkrut.

Spordijoogid - kuni 11 teelusikat

Spordijooke on palju erinevaid, kuid üks pudel spordijooki võib kehasse pumbata kuni 11 teelusikat suhkrut. Kuigi spordijookidel on oma roll trennist taastumisel, on see noore organismi jaoks ebavajalik lisanduv suhkrukogus.

Karastusjook - kuni 9 teelusikat

375 ml karastusjoogi purk võib sisaldada kuni 9 teelusikat suhkrut. Pole oluline, kas tegu on limonaadi, Coca-Cola või marjamaitselise karastusjoogiga - nende suhkrusisaldus on liig juba täiskasvanule, lapsest rääkimata.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles