Peksu vastu astunud vapper 10-aastane Karoliine pälvib kodanikujulguse aumärgi

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikujulguse aumärkide üleandmine Superministeeriumis.
Kodanikujulguse aumärkide üleandmine Superministeeriumis. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Esmaspäeval, 3. detsembril, annab justiitsminister Urmas Reinsalu üle 27 kodanikujulguse aumärki vapratele inimestele, kelle julged teod aitasid ära hoida kuritegusid ning kes toetasid raskel hetkel kannatanut. Aumärgi saajate hulgas on ka vapper 10-aastane tüdruk.

10-aastane Karoliine kutsus abi, kui tema perekonnal külas olnud meesterahvas ründas oma kasupoegi. Karoliine viibis vägivallatsejaga samas ruumis, ent pingelisest olukorrast hoolimata andis ta häirekeskusele toimuva kohta piisavalt infot.

Kohale saabunud patrullpolitseinikud pidasid vägivalda kasutanud mehe kinni ja hiljem karistati teda tingimisi vangistusega. Ilma Karoliine osutava sekkumiseta oleks vägivallatseja võinud pääseda karistuseta ja jätkata lubamatut tegevust.

Lisaks Karoliinele ja teistele aumärkide saajatele tunnustatakse tänuüritusel ka vanglast vabanenute tugiteenuste pakkujaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles