Toiduained, mida ei pea külmkapis hoidma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

On toite, mida oleme harjunud külmkappi panema, kuid mis tegelikult seda üldse ei vaja. Kui teinekord vaja külmikusse ruumi juurde saada, võid need toiduained julgelt toasooja panna.

Tomat

Ilmselt hoiab enamus inimesi tomateid külmkapis, kuid see võib tomati maitset hoopis rikkuda. Nii tekstuur kui maitse püsivad tomatil paremad, kui hoiad neid toatemperatuuril.

Või

Üllatuslikult, kuigi või on piimatoode, ei juhtu sellega toatemperatuuril midagi. Põhjus on väga lihtne: kreem, mida või tegemiseks kasutatakse, on pastöriseeritud ja soolatud ning seetõttu bakteritele vähem vastuvõtlik. Küll aga hoia või otsesest päikesest eemal.

Basiilik

Maitsetaimed nagu basiilik ja koriander säilivad paremini toatemperatuuril. Neid võib panna ka külmikusse, kuid külmas kipuvad maitsetaimede lehed pruuniks ning kaotavad seega oma algseid omadusi. Ühe nipina võid asetada maitsetaimepoti veeklaasi.

Allikas: TheSun

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles