Teeme ise hõõgveini: kaks lihtsat retsepti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Markus Mainka / PantherMedia / Markus Mainka/Scanpix

Mis oleks jõuluturg ilma hõõgveinita?! Just see aurav, ahvatlev ja magus-vürtsikas aroom loob õige meeleolu ning peletab kontidest külma. Miks mitte siis seda kodus korrata, eriti kui tulemus võib ületada nii turu- kui poekraami!

Seega et melu ja hõõguse kaunis hetk sinuga kauem viibiks, proovi valmistada hõõgveini kodus. Portaal Utopia.de pakub retsepte nii klassikalise punase kui valge veiniga. 

Klassikaline isetehtud «jõuluturu» hõõgvein

Vaja läheb:

1 pudel punast veini (nt Pinot Noir)

1 viilutatud bio-apelsin

2 Tseiloni kaneeli kangi

3 vürtsinelki

2-3 sl suhkrut, mett või agaavisiirupit

mõned kardemoniterad vastavalt maitsele

Kuumuta punast veini suures potis keskmisel kuumusel. Ära lase keema minna, muidu aurab alkohol välja. Seejärel võta pott tulelt ja jäta jook koos kõigi koostisosadega tunniks ajaks tõmbama. Enne serveerimist võid seda uuesti kuumutada (kuid mitte keeta!), seejärel kalla läbi sõela tassidesse.

Valge isetehtud hõõgvein

Vaja läheb:

1 pudel valget veini (nt Riesling)

1 viilutatud bio-apelsin

1 bio-sidrun

3  tükki tähtaniisi

2 Tseiloni kaneeli kangi

2–3 sl suhkrut, mett või agaavisiirupit

Kõigepealt riivi apelsini- ja sidrunikoor. Vaata et valget nahka kaasa ei tuleks, kuna see muudab maitse mõruks.

Seejärel pressi apelsinist ja sidrunist mahl välja ja pane nad koos valge veiniga potti. Lisa vürtsid ja suhkur või mesi ning kuumuta tasapisi. Ära jää pliidi äärde unistama ega lase alkoholil välja keeda! Jäta segu tunniks ajaks tõmbama ja soojenda enne serveerimist uuesti. Garneeri apelsinilõikudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles