Seitse toitu, mis ajutööd toetavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Kui koolis või tööl on keerulised ajad, haara mõni nendest toitudest endale lähemale.

Juurviljad

Pikaaegsete protsesside tarbeks vajab aju B- ja E-vitamiine ning mälu parandamiseks K-vitamiini. Juurviljad nagu brokoli ja seened võib teha ajutöö efektiivsusega imesid.

Seemned

Tsink, magneesim ja raud on samuti aju tegevuse jaoks olulised. Raud aitab hoida mälu, tsingi ja magneesiumi puudust on seostatud erinevate neuroloogiliste probleemidega. Seemnetes on palju mineraale ning võid neid mugavalt lisada näiteks jogurtile.

Kohv ja tee

Uuringud on näidanud, et flavonoidid parandavad mälu ja õppimisvõimet. Flavonoide leidub ohtrasti sibulates, rohelises ja mustas tees ja mustas kohvis.

Marjad

Antioksüdantidel on võime rakkude kahjustumist ära hoida või leevendada. Lisaks vähendavad nad põletikku ja parandavad rakkudevahelist kommunikatsiooni. See aitab omakorda kaasa õpivõimele ja motoorikale.

Tume šokolaad

Tume šokolaad vähendab stressi ja parandab aju verevarustust. Tänu sellele ergutab tume šokolaad ka mälu ja tähelepanuvõimet.

Allikas: EliteDaily

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles