Kaks põhjust, miks veebis leviv trikk kilekotiomletist on ohtlik

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba mõnda aega on internetiavarustes kiidetud häkki, kuidas teha kilekotis omletti. Ekspertide sõnul ei ole see aga väga hea mõte.

Kilekotiomleti idee on väga lihtne: pane kõik omleti koostisosad kotti, sulge see õhukindlalt ja tõsta keevasse vette. Nipp aitab kõvasti aega säästa, kui on soov teha mitu erineva maitsega omletti. Paraku ei ole see omleti valmistamiseks ohutu meetod, kirjutab Mashed.

Kui plastikut keeta, lekivad toidu sisse ohtlikud kemikaalid, nende hulgas ka Bisfenool A (BPA), mis soodustab vähi teket. Mõned kotid küll seda kemikaali ei sisalda, kuid sisaldavad teisi ohtlikke ühendeid, mille reaktsioon keetmisele pole teada. Suure tõenäosusega imendub neid aga toidu sisse.

Peale selle tuleb arvestada, et näiteks Ziploc õhukindlad kilekotid, mida kasutatakse ülalolevas õpetusvideos, hakkavad sulama juba 90 kraadi juures, kuid vesi hakkab keema 100 kraadi juures. Selle tagajärjel võib peale lekkivate kemikaalide jääda ka kileosakesi, kui kott juba potis laiali ei lagune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles