Uuring: ligikaudu pooled brittidest kannatavad selle mure käes

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

The British Red Crossi poolt läbi viidud uuringust selgus, et ligikaudu pooled täiskasvanud britid kardavad, et kui nendega midagi halba peaks juhtuma, ei pane seda keegi tähele. 

Ligikaudu üheksa miljonit inimest Inglismaal kirjeldavad end üksikutena ja tõdevad, et neil on raske teiste inimestega tähendusrikkaid suhteid luua, vahendab Metro. 

Uuringu käigus vaadeldi 4000 inimest ja küsiti nende üksinduse ja murede kohta. 53 protsenti vastanutest ütlesid, et kardavad kõige enam seda, et kui nendega midagi halba peaks juhtuma, siis keegi ei märka. 

Üks üheksast inimesest väitis, et nende elus ei ole kedagi, kellele kriisiolukorras toetuda. Kaks kolmandikku vastanutest tõdesid, et nad tunnevad ennast üksikuna isegi siis, kui on inimestest ümbritsetud. Üks kolmandik tunnistas, et nad ei oska üksindusega toime tulla. 

The British Red Crossi kommunikatsioonijuht Zoë Abrams selgitab kui oluline on teiste inimestega lähedaste suhete loomine. «Üksindus ja sotsiaalne isolatsioon ei diskrimineeri. Elutingimused võivad hetkega muutuda, mis tähendab, et see võib juhtuda igaühega meist, olenamata su vanusest või taustast. Me kõik vajame kedagi, kelle poole kriisiolukorras pöörduda, aga meie uuringutulemused näitavad, et on palju inimesi, kes tunnevad, et neil puuduvad olulised inimsuhted,» sõnab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles