Kas sina prooviksid: sünged kulinaarsed eksperimendid värvivad toidu ... süsimustaks!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Must seesamijäätis, mustad krõpsud, mustad makroonid … Esimesel musta toidu festivalil Berliinis Saksamaal saab neid proovida ja maitsta, kirjutab väljaanne essen & trinken.

Siin värvitakse erinevad toiduained süsimustaks või pannakse niimoodi kokku, et must toon tuleks võimalikult hästi esile, kuid ei kasutata tavalisi toiduvärve. Looduslikult mustad on muidugi ka dekadentsed tumedad šokolaadid, tummised mustad põldmarjad või magus ja hapu palsamäädikas, kuid sellel üritusel lisatakse vunki veel looduslike värvainetega, näiteks seepia ehk tindikala tindiga või näiteks aktiivsöega. Pakutakse nii musta risotot, pitat, õlut, kooke kui kokteile … Krõbedamaid elamusi on oodata mustade sitikate osakonnast, kus letti on löödud nii tirtsud kui põrnikad.

Berliini kõige innovaatilisemad  restoranid, catering’id ja kohvikud ootavad katsetamisalteid külalisi, keda tõmbab süngemate kulinaarsete eksperimentide poole.

Kohapeal kuulutab žürii välja ka aasta musta söögi Black Food of the Year 2018 ja musta joogi Black Drink of the Year 2018.

Millal: 09. detsember 2018

Kus: Badehaus Berlin, Revalerstr. 99, Berlin-Friedrichshain

Hind: 12 kuni 15 eurot. (Piletihinnas on neli proovikupongi à 1 euro)  

Info: www.blackfoodfest.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles