3 lihtsat soovitust, kuidas Instagram oma karjääri heaks tööle panna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Reis / PantherMedia / Scanpix

Isegi kui sa ei ihka saada sotsiaalmeedia mõjuisikuks, saab Instagrami sellegipoolest enda kasuks tööle panna. 

Instagrami postituste ajastamisega tegeleva Hopper HQ looja Mike Bandar annab nõu, kuidas see võimas sotsiaalmeedia platvorm enda karjääri jaoks tööle panna.

1. Loo endale suhtlusvõrgustik

«Ei loe see, mida sa tead, vaid see, keda sa tead,» on lause, mida kasutatakse palju, kuid õigusega. Inimestele, kes tahavad teha karjääri näiteks modellinduses, muusikas või tantsus, võib Instagram osutuda äärmiselt heaks vahendiks, kuidas tegijatega oma erialalt tutvuda. Loo suhteid juba tunnustatud inimestega oma valdkonnast, kommenteeri nende pilte ja ära karda ka ennast näidata. 

2. Pööra tähelepanu visuaalile

Instagram annab hea võimaluse pöörduda oma jälgijate poole loominguliselt ja visuaalselt, mis on teistes sotsiaalmeedia kanalites raskem. Täna vaatavad paljud tööandjad potentsiaalsete kandidaatide sotsiaalmeediat. Hoolitse siis selle eest, et su profiil jätaks hea mulje ning annaks potentsiaalsele tööandjale aimu su hobidest ja andekusest. 

3. Esitle oma tööd läbi Instagrami

Kõigi ametikohtade puhul ei pruugi Instagramist kasu olla, aga kui tegutsed spordi, tantsimise, modellinduse, sotsiaalmeedia, turunduse või näiteks fotograafia või graafilise disaini alal, võib see osutuda äärmiselt kasulikuks kanaliks. Kui koged raskusi töö leidmisega läbi tavapärase kandideerimisprotsessi, loo oma portfoolio Instagrami ja esitle end läbi selle. Pea meeles, et kui su kasutaja pole just privaatne, saavad kõik su profiili vaadata ning saad selle enda kasuks tööle panna. Ole tark ja vali viis, kuidas ennast esitleda, soovitab Stylist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles