Kas võid peab külmikus hoidma või mitte?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Üks kõige kuumimaid vaidlusi, mis köögivaldkonnas on, on ilmselt see: kas võid peab hoidma külmkapis või mitte? On neid, kes ütlevad, et pole midagi hullemat kui kõva, külm või ja on neid, kelel jaoks paneb mõte toasoojast võist suud kõverdama. Kuidas siis ikkagi lood on?

Lühike vastus on selline: teatud tingimustel on täiesti okei, kui hoida võid toasoojas. Soolasisaldusega või on peamiselt rasv, mis tähendab, et see pole nii suur bakterite lemmik. Kui sa tahad jätta võid köögilauale, siis on oluline, et see oleks vastavas nõus. Kui või puutub õhuga kokku, läheb ta ka kiiremini halvaks.

Kui aga või on õiges, õhukindlas nõus, püsib ta toatemperatuuril kuni kaks nädalat, kirjutab Popsugar. Kui su köögis on aga kõrgem temperatuur kui 21 kraadi, on targem võid hoida külmas. Samuti peaks hoidma külmas soolavaba võid.

Üks trikk, mida kasutada, kui sul on vaja võid näiteks küpsetamiseks, kuid pole aega seda soojendada, on ka või riivimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles