Kolm asja, mida ei tohi värvitud juustega duši all teha

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peter Werner / PantherMedia / Scanpix

Kui sa oled oma juuksed ära värvinud, oled neisse juba palju aega ja raha investeerinud. Ära lase siis juuksevärvil tobedate eksimuste pärast tuhmuda.

Juuste korrektne pesemine on juuksehoolduse üks kõige olulisemaid etappe. Siin on Marie Claire vahendusel neli viga, mida vältida.

Vale šampooni kasutamine

Värvitud juustel tuleb kindlasti kasutada spetsiaalset värvitud juustele mõeldud šampooni ja palsamit. Kui sa ei ole seda seni teinud, paranda kiiresti viga ja otsi omale sobiv toode. Eelista šampoone, mis on sulfaadivabad ja ei tee juukseid raskeks.

Liiga sage pesemine

Mida rohkem sa oma juukseid pesed, seda kiiremini nende värv tuhmub. Kindlasti ei tohiks pesta juukseid iga päev. Optimaalne peapesu kordade arv on 2-3 korda nädalas. Kui see ei ole sinu puhul võimalik, siis pese juukseid üle päeva ilma šampoonita – loputa neid vaid puhta veega ja kanna juukseotstesse palsamit.

Pea pesemine kõige viimasena

Kasuta duši all kuluvat aega selleks, et palsam jõuaks paremini toimida. Šampoonita pea esmajärjekorras ära, sest siis on kutiikulid veel kinni. Seejärel kanna pähe palsam ja hoia seda juustes nii kaua kui võimalik. Terved juuksed hoiavad värvi paremini kinni kui katkised juuksed, mis tähendab, et see rutiin aitab sul juuksed ilusana hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles