Eksperdid soovitavad: see hommikusöök on hea sinu vaimsele tervisele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vsevolod Belousov / PantherMedia / Scanpix

Õige toitumine mõjub hästi meie kehale ja vaimule. 

Meie aju vajab normaalseks toimimiseks toitaineid, nagu oomega-3-rasvhappeid, aminohappeid, B-vitamiini, D-vitamiini, tsinki, magneesiumit ja rauda. Kõik need ained aitavad kaasa vaimse tervise heaolule.

Hiljutine uuring tõestas, et just sel põhjusel on ka Vahemere dieet ideaalne toitumisviis inimestele, kes kogevad depressiooniriski. Teadlased uurisid Vahemere dieedi mõjusid rohkem kui 15 000 inimesel ligikaudu kümne aasta jooksul. Tulemustest selgus, et dieeti järgivate inimeste vaimne ja füüsiline heaolu oli kõrgem.

Vahemere dieedi puhul mängivad olulist rolli oliiviõli, teravili, kikerherned, pähklid, kala, lehtköögiviljad ja vesi.

Uuringu autor doktor Almudena Sanchez-Villegas selgitas, et nende eesmärk oli aru saada, millist mõju avaldab toitumine vaimsele tervisele, uskudes, et on olemas toitained, mis kaitsevad meie vaimu. «Neid dieete seostatakse hea füüsilise tervisega ja nüüd me leidsime, et neil võib olla positiivne mõju ka meie vaimsele tervisele,» selgitas doktor.

Võttes eeskujuks uuringu tulemused, soovitab toitumisspetsialist Melissa Brunetti depressiooni käes kannatavatel inimestel süüa hommikuks mune, täisteraleiba ja purustatud avokaadot, kirjutab Stylist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles