Saa teada, kui palju maksab maailma kalleim sink

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Z Jan / PantherMedia / Scanpix

Eduardo Donato on põllumees, kes varasemalt töötas maaklerina, aga 1989.aastal otsustas ta kolida maale, et olla paremini ühenduses loodusega. 1995.aastal ostis ta kohaliku omavalitsuse käest kümme haruldast Iiri tõugu siga, kes pidas neid, et aidata liigi säilimisele kaasa. Tänaseks päevaks on asi arenenud nii kaugele, et Donato valmistatav sink on kõige kallim maailmas.

Teiste põllumeeste nõustamisel hakkas ta neid kasvatama ning peaaegu kümnend hiljem, valmis tema esimene sink. Erinevalt oma naabritest, otsustas mees kasvatada sigu orgaaniliselt, ilma neile antibiootikume ja hormoone manustamata. Samuti ei kasutanud ta sigade sööda kasvatamisel kemikaale. Selline teguviis oli seal tol ajal ennekuulmatu, aga ta on olnud järjekindel ja jätkanud samasugust meetodid ka tänapäeval. Donato on öelnud, et kogu orgaaniline protsess, haruldane tõug ja unikaalne keskkond õigustavad tema singi väga kõrget hinda. Üks seajalg maksab 4100 eurot, mis teeb sellest maailma kalleima singi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles