Mitmetasandiline PR-võte: Savisaare valgest kassist Bondi-kurikaeladeni

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikimedia Commons / Postimees

Sel nädalal ilmus Edgar Savisaar oma uue raamatu esitlusele, süles valge kass, kel suisa kolm nime. Passi järgi Weiss, Savisaare suus Valge ja venepäraselt Vassili ehk Vasja sai üleöö kuulsaks. Ometi kannab kass kui selline endas mitut – ja vastuolulist sõnumit.

Koerainimesi teatakse kui lojaalseid ja sõbralikke tegelasi, kel on samad isikuomadused, mis nende karvastel lemmikutelgi. Isepäised ja allumatud kassid on aga inimpõlglikud ning üsna sageli tõmmatakse võrdusmärk nõnda ka kassisõprade ja antisotsiaalsuse vahele.

Simpsonitest tuntud «hull kassimoor» Eleanor Abernathy on ju pöörane ja peast segi tegelane, kes ümbritsenud end kümnete kassidega. Üldiselt ei ole tema jutul iva ning kassid istuvad tema peas, tiirlevad jalge ümber ning ilmuvad välja ka riiete alt. Abernathy karakteril on aga sootuks traagiline taust – omal ajal briljantne noor tüdruk põles 32-aastaselt läbi, hakkas jooma ning leidis lohutust vaid kassist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles