6 nippi, kuidas jooksmisega sõbraks saada

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

On kahte sorti inimesi - ühed armastavad jooksmist ja teised ei salli seda üldse. Kuidas jooksmisega sõbraks saada?
 

1. Miks?

Mõtle välja, miks on sul jooksmist vaja. Kas soovid osaleda kunagi maratonil või parandada enda tervist? Mõtle endale selgeks kasutegurid, miks jooksmine sinu ellu peaks kuuluma. Nii on lihtsam end motiveerida.

2. Jooksusõber

Kui räägid enda ettevõtmisest sõpradele, tunned ka ise suuremat vastutust jooksmisega jätkata. Jagage üksteisega trennijärgseid pilte endast ning kui motivatsioon kipub kaduma, vaata neid pilte. Sul tekib tahtmine tunda taas seda võidukat tunnet.

3. Ära võta jooksmist liiga tõsiselt

Proovi igal jooksul leida vähemalt üks asi, mis ajab sind naema või naeratama. See aitab leevendada pinget, mis jooksmisega kipub tekkima. Kui tunned jooksu ajal kasvõi korraks õnnetunnet, tekib ajus jooksmisega positiivsem seos.

4. Hea playlist

Otsi välja muusika, mis sind innustab, mida sa naudid ja motiveerib. Iga kord sama muusikalisti kuulamine tekitab peagi head eesmärgid, mis mingi looga seostuvad. Kui kaugel peaksid olema kolmandaks looks?

5. Pane marsruut paika

Kui jooksed nii, et vaatad jooksvalt oma teekonda, võid tõmmata enda hoogu maha erinevate ootamatustega, näiteks valgusfoorid. Mida vähem on su jooksu teekonnal takistusi, seda väiksem on võimalus, et motivatsioon ja pealehakkamine keset trenni kaob.

6. Tähista väikeseid võite

Mõnel päeval on jooksmine oluliselt raskem kui teisel. Teisel aga oled eriti heas vormis. Teadvusta endale väikeseid võite ja uusi saavutatud eesmärke.

Allikas: Self

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles