Mis päästab mustast masendusest? 

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moenäitus «Illuminatsioon».
Moenäitus «Illuminatsioon». Foto: Riina Varol

Pime aeg on salakaval – tuju aina langeb ja enne kui tähelegi paned, oled selle ise oma sopaste saabastega mutta trampinud. Ainus, mis selle jama vastu aitab, on üks värske surakas valgust ja loovust. Just seda pakub EKA fantaasiaküllane moenäitus «Illuminatsioon».

Kui mõne projekti varjust paistab Liisi Eesmaa nimi, võib kindel olla, et fantaasiakahureid seal vaiki ei hoita. Juhendajana on ta kuraditosina noort talenti parimas võimalikus mõttes hulluks ajanud. Kõik nad on nikerdanud üle 150 tunni selle nimel, et luua midagi enneolematut ja visuaalselt vägevat puhtalt kunstilistest kriteeriumidest juhindudes.

«Seekordne näitus on kummituslik ja salapärane, sest tudengite loodud mood ärkab ellu alles siis, kui seda taskulambiga valgustada,» külvab kursust juhendanud moelooja Liisi Eesmaa põnevust. Ka kõige kaunim pilt ei püüa kinni isiklikku elamust, vaja luurele minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles