Snäkisoovitus: 6 kõige tervislikumat pähklit

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Roman Tsubin / PantherMedia / Roman Tsubin

Pähklid on tervislik valik, kui tekib isu mõne snäki järele. Need kuus pähklit on mõõduka tarbimise juures sinu organismile suureks abiks.

Indiapähklid

Indiapähklites on rohkem rauda kui mistahes muus pähklis. Paljudel inimestel on igapäevaselt sellest organismis puudus.

Makadaamiapähklid

Makadaamiapähklid sisaldavad palju B1 vitamiini ja monoküllastamata rasvu, mida leidub näiteks avokaadodes ja oliiviõlis.

Maapähklid

Maapähklid on head proteiiniallikad ning nendes on hulganisti vitamiine ja mineraale nagu magneesium. Küll aga on nendes palju kaloreid. Soovitatav kogus on kaks supilusikatäit pähkleid.

Pistaatsiapähklid

Need on suurepärased snäkid, kuna on toitev ja sisaldab palju antioksüdante. Pistaatsiapähklites sisaldub palju luteiini ja zeaksantiini, mis mõjuvad hästi silmanägemisele.

Kreeka pähklid

Suurepärane Omega-3 rasvhapete allikas, mis aitab hoida südame tervist. Kuigi Kreeka pähklid on võrreldes teiste pähklitega pisut kalori- ja rasvarikkamad, sisaldub neis hea rasv, mida keha vajab.

Pekaanipähklid

Pekaanipähklid on ühed kõige paremad E-vitamiini allikad. Lisaks sisaldab see B-vitamiini, mis aitab kaasa ainevahetuse tööle.

Allikas: Women's Health

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles