4 lihtsat nippi, et sul oleks juba täna parem tööpäev

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Töö sisse on kerge ära uppuda ja ajataju kaotada. Need neli nippi aitavad leida tasakaalu. 

1. Alusta päeva plaaniga.

Kirjuta üles kõige tähtsamad ülesanded, millega pead tänase päeva jooksul hakkama saama ja keskendu nende tegemisele. Oluliste tööülesannete ritta panemine aitab aega planeerida ja lubab aega efektiivsemalt kasutada.

2. Küsi abi.

Kui tunned, et vajad natukene abi, ära pelga küsida. Sageli arvame, et abi küsimine on nõrkuse tunnus, aga tegelikult aitab see produktiivsemalt tööd teha. Ka su ülemus hindab su ausust.

3. Planeeri endale ka teisi tegevusi.

Pane paika ka teised tegevused, mis ei ole tööga seotud. Planeeri kohtumine sõbraga, mine kohtingule või trenni. Kui tegeled lisaks tööle ka teiste asjadega, oled paremas tujus ja suudad ka tööl paremaid tulemusi saavutada.

4. Tea, millal tehnika välja lülitada.

Me kõik teame, et kiire pilguheit töökirjadele õhtul kell kümme on ahvatlev. Tehnikast loobumine õhtul nõuab küll harjutamist, aga proovi teha enda jaoks reegel, et paned arvuti kindlal kellaajal käest ja lülitad end teisele lainele, soovitab Metro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles