10-aastane tüdruk hoidis ära iseenda röövimise katse väga kavalal moel (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: PantherMedia / Scanpix

Iga lapsevanema suurim hirm on see, et nende võsukesega juhtub midagi halba. Ning kui me saame neid kaitsta paljude ohtude eest, siis kooliteel on nii palju ettearvamatut, mis võivad kaasa tuua traagilised tagajärjed.

Just nii oleks võinud minna 10-aastase Madison Jamesiga. Eelmisel kolmapäeval kõndis ta Arizonases, North Pecan Creekis oma kodu lähistel tänaval, kui tema kõrval peatus valge maastur.

Maasturi juht varjas rääkides oma nägu, kuid väitis, et Madisoni vennaga on juhtunud õnnetus ja tüdruk peab istuma tema autosse, et ta saaks Madisoni perekonna juurde sõidutada.

Madisonil oli aga vastus olemas: «Mis on parool?» Nimelt oli nende peres paika pandud koodsõna, mida sellistes olukordades kasutada. Küsimust kuuldes mees tardus ning sõitis minema.

«Ma kartsin, sest kui ma oleksin autosse istunud, siis jumal teab, mida ta minuga teinud oleks,» vahendab Metro Madisoni sõnu. Pärast õõvastavat vahejuhtumit jooksis tüdruk läbi lähistel olnud pargi oma vanaema majja, kus ta läbi pisarate selgitas päästekeskuse töötajale, mis juhtunud oli.

Madisoni ema Brenda James ütles, et tuli parooli mõttele alles mõned kuud tagasi, kui talle meenus, et üles kasvades oli tema peres kehtinud sama süsteem. «Lapsed teavad, kes võivad neid auto peale võtta ja kes mitte,» ütles ema. «Aga alati võib olla eriolukord, kus nad peavad istuma kellegi autosse, keda nad ei tunne või ei tunne hästi, seega leiutasime me parooli süsteemi. Ning sel korral päästis see mu tütre elu.»

Kohalik šerif Mark Lamb kiitis perekonna algatust ning soovitas kõikidel sama järele teha. «Selle lapse ema on teinud suurepärast tööd lapsele parooli õpetades ja potentsiaalselt päästis see lapse elu,» ütles šerif.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles