Mida meeles pidada, kui lähed oma partneri sõnumitesse nuhkima?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Kui oled tundnud kiusatust oma partneri kirju vaadata, analüüsi esmalt oma suhet. 

Terapeut Elisabeth LaMotte selgitab, et sageli tuntakse vajadust oma partneri ekirju või sõnumeid vaadata pärast mõne konkreetse küsimuse esitamist, kui ei ole saadud rahuldavat või usutavat vastust, vahendab Huffpost.

Tihti võib nuhkimise põhjuseks olla partneri muutunud käitumine. Terapeut räägib, et inimesed, kes oma partneri järel nuhivad tunnevad küll suurt häbi, aga teevad seda meeleheitlikus seisundis.

Kui nuhkimine tuleb avalikuks ja kaaslane on vihane pigem privaatsuse rikkumise, mitte usalduse puudumise tõttu, võib see olla märgiks, et suhtes on midagi valesti. Partneri viha on loomulik, aga privaatsuse küsimusest olulisem peaks olema suhte parandamine ja usalduse taasloomine.

Kliiniline psühholoog Ryan Howes sõnab, et ükskõik, mis põhjusel oma partneri sõnumitesse nuhkima minnakse, ohumärk on see kindlasti. Sa kas ei usalda oma kaaslast või oled ise ebakindel. Nuhkimise asemel soovitab Howes esmalt oma partneriga rääkida.

Psühholoog soovitab oma partnerilt küsida, kas olete tema arvates tiim. Kui tunned endiselt kahtlusi, räägi sellest avatult ja palu partnerilt luba tema sõnumeid vaadata, põhjendades ära, miks see sinu jaoks nii oluline on. Veelgi parem kui saate seda koos teha. «Kui vaatate koos partneriga saab ta selgitada, kui midagi tundub kahtlane,» ütleb psühhoterapeut Laurel Steinberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles