Uuring: ebaõnnestunud suhetes võib süüdi olla sinu ema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov / Scanpix

On kindlaks tehtud, et kui su emal on olnud palju lahkuminekuid, võid ka sina suure tõenäosusega kogeda sama.

Uus uuring kinnitab, et inimesed, kelle emadel on olnud palju romantilisi partnereid, kellega nad on kas koos elanud või suisa abielus olnud, kipuvad ka ise tihtipeale ema jälgedes käima, vahendab Metro.

Teadlased arvavad, et lisaks paljule muule õpitakse emalt ka suhtemustreid ja see määrab ära ka sinu enda suhete stabiilsuse. 

Uuringu käigus vaadeldi 7152 inimese andmeid ja nende bioloogiliste emade suhtemustreid, pöörates tähelepanu abieludele, lahutustele, kooseludele ja lahkuminekutele.

Tulemustest selgus, et nii emade abielude kui ka kooselude arv oli seotud laste partnerite arvuga. Kui uuriti õdesid-vendi, siis nendel lastel, kes olid ema suhteid pikema aja vältel kõrvalt näinud, oli ka endal rohkem partnereid.

Üks uuringu autoritest, Claire Kamp Dush sõnas, et teatud emade isikuomadused, mis muudavad nad paremaks või halvemaks suhtekaaslaseks, võivad mõjutada ka lapsi. «Lapsed pärivad ja õpivad neid oskusi ja käitumismustreid ja võivad need kaasa võtta ka oma suhetesse,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles