Keegi pole muinasjutuks liiga vana: 93-aastaselt altari ette

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: NORA SATRUN / CATERS NEWS / Caters News Agency

Armastus ei küsi vanust. Nõnda leidsid üksteist 87-aastane Richard Rola ja 93-aastane Dorothy Williams, kes pidasid hiljuti suursuguse pulmapeo.

Dorothy oli harjunud üksi elama pärast oma esimese abikaasa surma 25 aastat tagasi. Ka Richard, kellelt vähk võttis neli aastat tagasi tema naise, ei käinud eriti väljas. Ometi õnnestus neil kahel üksteist leida, armuda ja isegi abielluda.

Rola oli pärast oma naise surma depressioonis ega suhelnud kellegagi. 2015. aastal hakkas mehe maja katus lekkima ning ta kutsus katust parandama remondifirma omaniku John Williamsi. John ja Richard hakkasid rääkima ning John kutsus Richardit kord kuus oma perega polkat tantsima. Endalegi üllatuseks Rola nõustus, vahendab Washington Post.

 
 Foto: NORA SATRUN / CATERS NEWS / Caters News Agency

Kui John koju läks ja enda emale sellest rääkis, läks ema endast välja: «Ma ei taha ühtegi meest.» Poeg rahustas ema, et mees soovib lihtsalt nendega polkat tantsida. Kui hakati tantsutundi minema, saabus Richard nende majja, kõndis otse Dorothy juurde ja küsis naise nime. «Dorothy,» vastas Williams. Selle peale sõnas Richard, et pole kunagi kohanud ühtegi Dorothyt, kes talle ei meeldiks. Naine meenutab, et mõtles sel hetkel, ehk polegi ta kõige hullem.

Paar tantsis koos mitu tantsutundi ning seejärel hakkas Richard saabuma Dorothy juurde lillede ja väikeste kingitustega. John Williams räägib, et polnud ammu oma ema nii rõõmsana näinud. Kaks aastat hiljem otsustasid nad, et soovivad ülejäänud elu koos veeta.

Kahepeale kokku oli noorpaaril kuus last, 13 lapselast ja viis lapselapselast. Seega pole ime, et kõrges eas pruutpaaril oli külalisi pulmas kokku 150. Kogu pere aitas pulmakorralduses kaasa, sest nagu Dorothy ise kommenteeris: «Isegi noortel on keeruline pulmi korraldada.»

Suursugune pulmapidu peeti 14. septembril. Dorothy ja Richard tantsisid oma pulmas polkat mitmeid tunde.

 
 Foto: NORA SATRUN / CATERS NEWS / Caters News Agency
Foto: NORA SATRUN / CATERS NEWS / Caters News Agency
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles