Meestele: naised avaldavad oma brutaalselt ausad arvamused kehakarvade kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Raseerida või mitte raseerida? Küsimus, mille üle tänapäeva maailmas paljud maskuliinsed mehed pead murravad.

Mida naised sellest teemast arvavad? Kas nad eelistavad karvadeta modernset meest või meeldib neile tihe karvkate, millest sõrmi läbi libistada? Sellele küsimusele aitavad vastust leida üheksa naist eri ametikohtadelt.

Stilist: hoia oma kubemekarvad püksis

«Mina eelistan meest nagu karu, aga muidugi pean ma silmas piiratud karu! Ei ole midagi hullemat kui hoolitsemata mees, siinkohal pean silmas nii näo- kui ka kubemekarvu. Ka kubemekarvu tasuks piirata, vähemalt reite piirkonnast. Mulle ei meeldi, kui kubemekarvad aluspükstest välja turritavad. Mõnikord naised lasevad endale bikiinipiirkonda teha mingi kujundi – mehel puhul ei oleks selline asi minu puhul kindlasti erutav, hoopis vastupidi!»

Juuksur: lühike tagant ja külgedelt

«Ma olen manscape'imise (manscape tuleneb sõnadest man - mees ja landscape - maastikukujundus - toim) fänn! Raseeri, trimmi, hoia see puhtana. Keegi ei taha 1980ndate põõsast, see on nagu gorillaga armatsemine. Veel hullemad on seljakarvad, eriti kui need särgi alt välja paistavad.»

Modell: mehed ei peaks raseerima nagu naised

«Naised ei peaks eeldama, et mehed eemaldavad oma kehakarvad samamoodi, nagu naised seda teevad. Meestel on kehal palju rohkem karvu, kuhugi tuleb ju piir tõmmata? Ma ei taha survestada meest, et ta peaks laskma endal üle kogu keha karvad välja tõmmata. Mina lasen endal bikiinipiirkonnast karvad vahatada, aga ma ei eelda mehelt seda sama, piisab täiesti ka piiramisest.»

Antropoloog: ülista igasugust karvakasvu

«Mina pooldan kõikide inimeste ja nende kehade omaks võtmist, olenemata sellest, kuidas nad otsustavad oma karvadega käituda. Muidugi on seda kergem öelda, kui teha. Näiteks: miks mulle meeldib karvane rind, aga mitte karvane selg? See, mis ühe inimese jaoks on seksikas, on teise inimese jaoks liig. Erinevad asjad lähevad peale erinevatele inimestele. Ühiskond ei tohiks survestada inimesi oma kehaga midagi tegema, kui nad ise ei soovi.»

Mitteraseeriv feminist: mis iganes sobib talle, sobib ka mulle

«Mulle meeldib armastatud inimene sellisena, nagu ta on. Pealegi, ma ei taha, et mehed tunneksid naistega sarnaselt survet enda kehaga midagi teha. Seetõttu proovin mitte omada selles valdkonnas erilist arvamust. Mis kõige parem välja näeb, sõltub täiesti mehest. Kui ma siiski peaksin valima, siis eelistaksin karvu rinnal ja jalgadel, aga mitte seljal.»

Seksiterapeut: kehakarvade eest hoolitsemine ütleb mehe kohta nii mõndagi

«Suurem osa paariterapeute usub, et tõmme teise inimesega on nii füüsiline kui ka alateadlik. Kui naisel ei ole just foobiat või halba kogemust mehe kehakarvadega, ei tohiks need takistuseks olla. See, kuidas mees oma kehakarvade eest hoolt kannab, näitab naisele, kuidas mees iseennast näeb. See võib öelda: «Mees hindab iseennast ja hoolib oma väljanägemisest» või «Mees on edev ja hoolib liiga palju.» Kui mehel on nägemusega oma kehast probleeme, siis võib see ka suhtes takistuseks tulla.»

Ajakirjanik: mulle meeldib, kui kõik on kena

«Mehed, kes piiravad? Aplaus neile. Minu soov ei ole see, et mees endal terve keha ära laseks vahatada ja siis beebiõli peale määriks, aga kergelt piiramine on lihtsalt viisakas. Mitte, et kellegi teise jaoks oma keha muutmine hea idee oleks. Mina vahatan ja raseerin, sest teen trenni, ujun ja üldiselt tunnen ennast ka siis paremini. Sama loogika peaks kehtima manscape'imise puhul. Tee seda, sest tunne on parem ja ilusam näeb välja ka.»

Blogija: raseeritud munandid tunduvad nagu Play Doh plastiliin

«Minu süda on murtud, et surve vahatada ja raseerida on naistelt üle kandunud ka meestele. Unustame selle, mida inimesed peaksid või ei peaks tegema. Minu eelistus on, et mehed ei raseeriks oma munandeid, aga sellegi poolest tahan ma, et nad teeksid täpselt nii, nagu nad ise eelistavad, mitte nii, nagu mina tahaksin. Lõppude lõpuks – olgu mees karvane või mitte, ma olen lihtsalt õnnelik teda alasti nähes.»

Personaaltreener: raseerimine teeb sind hästi natukene kiiremaks

«Tippspordis tegeledes aladega nagu jooksmine, rattasõit või ujumine võib isegi kümnendik sekundist olla otsustava tähtsusega. Karvade eemaldamine võib muuta sinu keha aerodünaamilisemaks. Selline asi annab tunda kõige rohkem ujumises, sest nahk on paljastatud ja kehakarvad võivad suurendada takistust. Aga realistlikult rääkides, kui sa ei ole just tippsportlane, siis see vähene võit aerodünaamika arvelt peaks panema su siiski kahtlema, kas see on ikka vaeva väärt? Kogu selle aja, mis kulub kehakarvade eemaldamisele, võiks suunata kuhugi paremasse kohta, vahendab AskMen.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles