Vanemad nõuavad vastuseid: neli last kukkusid koolis teadmata põhjustel kokku

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Arne Trautmann/Scanpix

Möödunud kolmapäeval toimus Californias, Stocktonis asuvas Maxine Hong Kingstoni algkoolis kummaline ja lastevanemate jaoks hirmutav vahejuhtum: neli last kukkusid teadmata põhjustel kokku.

Lapsevanem Jasmine Holland sõnas, et kuniks kool ei suuda põhjendust tuua, ei luba ta oma kolmel lapsel õppetöös osaleda. Nimelt nägi tema 10-aastane tütar, kuidas kaks tema sõpra kukkusid mänguväljakul kokku. «Ta oli väga häiritud,» ütles Holland väljaandele Fox40.

Stocktoni koolijaoskonna esindajate sõnul suleti kool pärast seda, kui neli last minestasid. Lapsed viidi haiglasse. Kohe korraldati ka uurimine – põhjalikult vaadeldi kooli ventilatsioonisüsteeme, katust, gaasitorusid, uuriti vett, mõõdeti vingugaasi ning tehti toksikoloogilised uuringud. Miski ei andnud tulemusi, ka koolisöökla toidud ei olnud kuidagi roiskunud või saastunud.

Kool on taas avatud, kuid paljud lapsevanemad on pahased ja ootavad vastuseid. «Ma lasen oma lastel kooli minna uuesti alles siis, kui on selge, mis ohuga oli tegu ning kindel, et seda ohtu enam pole,» ütles Holland.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles