Loe, millised on ühe naise ajuvabalt ranged reeglid oma abikaasale

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

Üks naine jagas kinnises Facebooki grupis listi, mille ta oli koostanud oma mehele. Listis oli selgelt ära toodud, mida mees ei tohiks teha või peaks tegema. Paljude inimeste arvates on selline list naeruväärne. Mis on sinu nägemus?

Naise avaldatud listis oli kirjas kümme erinevat punkti. Näiteks oli seal kirjas, et tema abikaasal ei tohi olla naissoost sõpru, sotsiaalmeedia kontot ning isegi mitte suhtes meessoost sõpru. Lisaks soovis naine, et tema kaasa teeks nädalas vähemalt 50 tundi tööd, ega ei suitsetaks üldse. Tähtpäevade puhul on tema abikaasal mõnikord lubatud alkoholi juua, aga see tohib juhtuda kaks korda aastas või vähem. Ka nendel kordadel ei ole mehel lubatud end purju juua, vaid tarbida tohib alkoholi mõõdukas koguses.

Listi koostanud naine ei ole lisaks kõigele ka Playstationi fänn ning ka kõik muud taolised mängud on keelatud. Mees peab alati enda järel koristama, et maja oleks korras. Juhul kui naisel on mõni üritus tulemas, siis mees ei tohiks ennast sinna kaasa pakkuda.

Mehel on keelatud igasuguse pornograafia vaatamine. Ja lõpetuseks – mees ei tohi ilma naiseta ühelgi üritusel käia.

Inimesed olid tema listist kergelt öeldes šokeeritud. Näiteks soovitati tal mehe asemel endale koer võtta. Inimesed kahtlesid, et mees selle naisega abielludes arvas, et peab hakkama orjaks.

«Minul on meessoost sõpru, kes on abielus,» kirjutas üks naine. «Minu peigmehel on toredaid naissoost sõpru ning see ei ole minu jaoks mingi probleem. Kui armastatakse ja austatakse üksteist, siis ei ole selliseid reegleid vaja.»

Terapeut Shannon Thomas sõnul mõjuvad manipuleerivad ja kontrollivad inimesed toksiliselt ja nad tuleks oma elust eemaldada.

«Toksilistel inimestel on võime mõjutada kõiki meie eluvaldkondi, aga me oleme tihti pimestunud, ega saa sellest aru,» ütles Thomas. «Me vabandame neid välja ja usume valesid, mida nad meile ette söödavad. Sellised inimesed mõjutavad seda kuidas me iseennast näeme ja väärtustame. Toksilised inimesed naudivad seda kui nad saavad teistelt inimestelt ära võtta armastatud asjad – näiteks töö, sõprussuhted, hobid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles